ממרח קרמי וחמצמץ, טבעוני ועשיר בחלבון ונוטריינטים כמו סידן וויטמיני B.
קודם כל המרכיב המרכזי במתכון- טופו קדיתא – סוג מיוחד של טופו שמכינים בעבודת יד.
המרקם שלו רך והטעם מיוחד- לא הטעם הרגיל האנמי של טופו, אלה ממש טעם עדין ונעים שמשתלב נהדר במגוון מתכונים.
לא ממליצה להשתמש בסוג אחר אבל אם בכל זאת תחפשו טופו משי או טופו רך.
מדובר במזון בעל ערך תזונתי גבוה כשכל ביס שהתינוק לוקח מעשיר אותו בחלבון וויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיוניות.
טופו לא נשמר טוב מחוץ למקרר ולכן יתאים לארוחות בבית או בחוץ אם נשמר בתיק קירור.
ולמתכון:
חבילה טופו קדיתא-יש חבילות של 300-500 גרם. אני משתמשת בערך ב400 גרם (תמיד שומרת 100 גרם בצד לתיקון אם יהיה צורך).
1/2 כוס שמן זית איכותי
מיץ מ- 2 לימונים
2 כפות שמרי בירה (להשיג בחנויות טבע ואתר המזווה)
מלח ים אטלנטי לפי הטעם
הוראות הכנה:
להכניס בהדרגה את החומרים לבלנדר או מעבד מזון כדי שתהיה אפשרות לתקן טעמים.
מומלץ לא להגזים עם המלח, עם הלימון לעומת זאת שמתי לב שהוא רק מוסיף לטעם המיוחד של הלאבנה.
במידת הצורך להוסיף עוד לימון/שמן זית/שמרי בירה.
הגשה:
להעביר לצלחת ולהזליף שמן זית. לפזר זעתר בנדיבות וסומק בעדינות.
בתאבון!